tiistai 29. lokakuuta 2013

Kylmyyden karkoittaja

"Iik, miten ihanaa kimaltavaa mysauslankaa!". 
Siinä syy neuloa tajunnanräjäyttävän pehmoinen huivi. Ja sen tulee olla tuubihuivi, että siihen voi talven viimassa vetäytyä kuin kilpikonna kuoreensa. 

Minulla on muutamia vaateteollisuuden valmistamia tuubihuiveja, mutta oikeastaan niitä kaikkia yhdistää se, että niillä ei saa aikaiseksi täydellistä kilpikonnaefektiä. Ne jäävät siis inasen liian löysiksi, eli kauas varsinaisesta lämmityksen kohteestaan, kaulasta. Tämä huivi istuu kaulaan juuri passelisti yhdellä kiepsautuslenkillä.

Lanka: Novitan Hile, menekki reilu 200g.
Puikot: nro 10 pyöröpuikot (toki myös suorat puikot passaa)
Mitat: leveys venyttämättä n. 30cm, pituus n. 120cm. 

Luo 30s (tai muu haluamasi parillinen määrä). Huivi neulotaan tasoneuleena patenttineuletekniikalla. Tee aloituskerros 1o 1n. Nosta kunkin kerroksen ensimmäinen silmukka neulomatta, jolloin reunasta tulee kauniin huoliteltu. Toisen kerroksen alussa nosta taas ensimmäinen silmukka neulomatta. Neulos jatkuu 1 o 1 n -tahdilla, mutta nurjat silmukat jätetään neulomatta ja ne korvataan langankierrolla ja silmukan nostolla. Kunkin kerroksen alussa nostetun silmukan jälkeen siis tulee aina oikea silmukka ja kerros myös päättyy oikeaan silmukkaan. Käsiala kannattaa pitää löysähkönä, jolloin työtä on helpompi liikutella puikoilla.

Ole tarkkana! Neulos on kyllä helppoa, mutta kuvio ei ole armollinen virheille. Lisäksi sitä on tosi hankala purkaa ja korjata, koska langankiertojen poimimisessa tulee äkkiä äitiä ikävä.

Kun huivi on haluamasi pituinen, päättele reuna ylivetäen ja neulo päät yhteen. Valmis!

Tältä näyttää silmukkatarjonta. Ensimmäinen silmukka poimitaan, seuraava "kahdenkimppa" 
neulotaan oikein yhteen ja yksinäinen silmukka nostetaan langankierron kera. Iik, se kimaltaa!


Tulkoon talvi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti