perjantai 6. joulukuuta 2013

Lumikuningattaren lumoissa

Minä olen kaikkea muuta kuin keikka- tai konsertti-ihminen. Joulukonsertit ovat kuitenkin oma lukunsa ja olenkin joka vuosi käynyt virittäytymässä joulun tunnelmaan jossakin joulukonsertissa, yleensä se on tarkoittanut Rajatonta tai Club for Fivea. 

Tänä vuonna mieheni yllätti minut Johanna Kurkelan joulukonsertilla Kallion kirkossa. Ja tämä konsertti oli kauneinta, upeinta ja koskettavinta koskaan. Suorastaan haukoin henkeäni pitkään vielä esityksen jälkeenkin. Upposi muuten miehenkin makuun.

Sen lisäksi, että nainen on kaunis kuin karkkipaperi, on hänen täytynyt syntyä kultainen nuottiavain suussaan. Ääni kantaa kuin enkelillä ja tulkinta on jotakin käsittämätöntä. Kun Johanna aloitti Maa on niin kauniilla, nousi varmasti koko salillisella ihokarvat pystyyn muodostaen ihanasti lämmittävän villapaidan. Viimeistään toisen kappaleen kohdalla nieleskelin kyyneleitä miettien, onko ihan normaalia vetistellä joulukonsertissa. Lohdukseni kuitenkin yhdessä jos toisessakin penkkirivissä näytettiin pyyhkivän silmäkulmia. Lopussa etupenkin rouva olisi tarvinnut jo kokonaisen nessupaketin. Tässä on nainen, joka on kiistatta Suomen tämän hetken taitavin ja puhdasäänisin naislaulaja. Kuuntele vaikka!

Ehdoton suosikkini illan repertuaarista oli Lyhty
Valoihminen sen sijaan kertoi ihan selvästi ystävästäni Lady K:sta!

Puvustaja oli lisäksi tehnyt upeaa työtä, sillä lumikuningatar-look ja yksinkertainen lyhtysomistus loivat kirkkoon upean ja taianomaisen tunnelman. Eikä pidä vähätellä säestyspuolta: piano, koskettimet, kontrabasso ja tunnelmoiva sovitus. Kirkkoakustiikassa less is todellakin more.


Konsertin jälkeen hemmottelu jatkui jouluillallisen ja hyvän viinin merkeissä.Ihanaista joulun odotusta! Minulla ainakin on joulun tunnelma jo aivan ihon alla, kiitos Johannan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti