keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Vastoinkäymissukat

Armaani toivoi jouluksi villasukkia. Ihan tavallisia sukkia, mutta oranssina. Hän on nimittäin nähnyt suosikkinettikaupassaan huikean hienon pipon, joten hän haluaa sen kanssa mätsäävät sukat.

Tässä siis inspiraatiopipo:
"Tavalliset villasukat" eivät tietenkään tulleet kyseeseen, koska kehitystä on tapahduttava. Kuvioksi piti kuitenkin löytää joku sopivan tyylikäs ja miehelle sopiva malli. Siihen tarkoitukseen sopi Jules-neulos. Näemmä  siis joku muukin nainen on ollut kaksilahkeisensa kanssa saman pulman edessä. Tein tuon ohjeen mukaan varren ja jalkapöydän päällisen osan kuvion. Loput omasta päästä (jee, upeaa että tohtii jo sooloilla!)

Lankana on tuttu ja turvallinen seiskaveikka. Varsi on on tehty kolmosen puikoilla ja kantapään jälkeen vaihdettu 3,5 puikoille. Suosittelen ainakin näillä eväillä (ja miehen 42 koon räpylällä) tekemään tuon suuremman silmukkamäärän mukaan, eli 52 silmukalla, varresta tulee nääs ihan napakka.

Neulosmalli oli ihan yksinkertainen, mutta jostain syystä näiden sukkien synty tuntui kovemmalta kuin koskaan. Purin ainakin kolme kertaa, sillä kantalappu tuntui olevan koko ajan liian pitkä. En tiedä aiheuttiko ongelman pienempi puikkokoko, vai vahvistettu kantapää, mutta kiilakavennukset oli pakko tehdä joka toisen kierroksen sijaan joka kierroksella.

Muutama purkukierros ja vähän useampi kirosana myöhemmin ykkössukka kuitenkin valmistui, sukan toinen pari onkin aina sitten ihan helppo tehdä. 
Viimeinen koettelemus kohtasi minut toisen sukan kärkikavennusta aloittaessa, jolloin lanka sopivasti otti ja loppui. En osaa purkaa varsista saadakseni puuttuvan langanpätkän, joten ostin kiltisti uuden 150g:n kerän tuota niin ajatonta ja monikäyttöistä väriä, kun tarve oli ehkä puolelle metrille. 
Mutta viimein näistä tulikin omasta mielestäni tähän mennessä onnistunein sukkapari! 


Kiitoksena vastoinkäymisten voittamisesta sain kunnon kuumetaudin joulun kunniaksi. Tässä sitä nyt joutaa köhiä ja neuloa. Pah.

Lisäyksenä vielä muut joulun jo aiemmin koeneulotut aikaansaannokset, menivät paketoimatta suoraan käyttöön. Saajat olivat mielissään.

Kälylle kylmyyden karkoittaja:

Ja äidille sukkaset kirsikan värisenä:Joulu on nyt neulottu.1 kommentti:

  1. Kylläpä onkin kaunis sukkamalli. Ja väri, toi seiskaveikan oranssi on justiinsa täydellinen.

    VastaaPoista