sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Rakkaussukkasia

No nyt sitten ne ihka ensimmäiset ruutupiirrossukat!

Olen hirvitellen katsellut neulontaohjeita, joissa pitäisi neuloa ruutupiirroksesta ja päätynyt tähän saakka kiertämään ne kaukaa.

Päätin kuitenkin varovaisesti  lähestyä helpon näköistä ruutupiirrosta oikein ajatuksen kera. Siinähän seisoo selvällä suomella, mistä päin piirrosta lähdetään lukemaan, merkkien selitykset löytyy ihan siitä viekusta ja olenpa vielä noita kaikkia silmukointeja tehnyt ennenkin. Eihän se ehkä mahdotonta olekaan! 
Höö, ihan samoja juttuja olen tehnyt ennenkin, mutta vain sanallisista ohjeista.

Homma lähti sujumaan nätisti, mutta eipä hyvää ilman jotakin huonoakin. Innostuksissani olin unohtanut lukea ohjeen kokonaan kerrosten toistamisesta ja neuloa pouruutin innoissani koko matkan kerroksia 1-6. Vaan eipä tuo mittään!

Kyseessä ovat nämä ihanat pitsisukat koossa 38, joiden ruutupiirros löytyy täältä. Lanka on seiskaveikkaa, puikot 3,5.

Saadessani nämä valmiiksi, muistin että ystäviemme kihlajaisjuhlat odottavat nurkan takana ja lahja uupuu! Heillähän on jo toisensa ja palttiarallaa muutakin kaikkea, joten ei muuta kuin neulomaan! 

Kiire tuli, yötä myöten tikuttelin, mutta pitsisukkien kaveriksi syntyi viimein helpot, mutta tyylikkäät herrasmiessukat koossa 42. Lanka on Novitan perinteistä sukkalankaa, puikot 3,5. Lahjaksi tiukalla aikataululla neulominen tuntuu joka kerta ihan hullun hommalta, mutta jotenkin tämä hetki korvaa kaiken kiukun:
Love is in their toes!1 kommentti: