lauantai 21. kesäkuuta 2014

Kesäsukkasillaan


Kesäkelit taisivat mennä tämän kesän osalta toukokuussa, eikä suvi ole sen koommin ollut erityisen suloinen saati häävi. Siksi sukkafabriikki on pidettävä käynnissä kesälläkin. Varpaiden palelu ei nääs kysy vuodenaikaa.
Hypistelin kevään mittaan useasti maitokaupassa Novitan Puro Batik -lankoja, jotka ovat paitsi ihanan pehmeitä, myös väritarjonta on kesäisen herkullinen. Lanka on sataprosenttista keinokuitukamaa, joten kaikki karheus on tipotiessään, lanka tuntuu kevyeltä, mutta haittapuolena on myös aika löpsönlaista. Silmukoita kannattaa siksi luoda jokunen tavallista vähemmän, ellei sitten halua pipertää varteen kuminauhaa pitämään sukkia jalassa.

Mainittakoon, että keskellä lankaa on pitkä pätkä valkoista. Pähkäilin asiaa hetken ja kun totesin että siitä  syntyy aika dorkannäköinen kaistale, kun muu on tuollaista väreilevää aqua-sävyä, nappasin sen kokonaan pois välistä. En ymmärrä, millaisessa neuletyössä se muka näyttäisi hyvältä.

Kyseessä on siis ihan perussukka lyhyellä varrella koossa 38-39.Novitan Ipana on samanlaista bebenpehmeää lankaa. Siitä syntyi kepeät valepalmikkosukat muistaakseni 50:llä silmukalla. 
Juhannukseksi sen sijaan surautin söpöiset pitsisukat. Ne tulivatkin tarpeeseen, sillä juhannussää tarjosi ruhtinaalliset +8°C, tuulta, aurinkoa, sadetta ja raekuuroja. Näihin silmukoita loin 49 kokoon 38-39. Ekat kunnon sukat itselle, muutes!

Lyhytvarsisukat ovat sieviä kuin mitkä, kesään juuri riittävän lämpöisiä ja valmistuvatkin rivakasti. Sopii siis myös hätähousuille!

2 kommenttia:

 1. Heips.
  FB:n Voihan Villasukka! -ryhmästä löysin blogisi.
  Hetken lueskeltuani en voinut olla hymyilemättä itsekseni. Meillähän on aivan samanmoinen käsityötausta :-D
  Itkua vääntäen kudoin ala-asteella sukat, kun puikot pisteli eikä työ sujunu. Siinä se on heti 90-luvun alussa ollut.
  Vasta tuossa 3v sitten päätin yhtäkkiä ruveta opettelemaan, ja siitä se innostus sitten lähti.
  Laitoin blogisi seurantaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno kuulla, Satu!
   Tässä se nähdään, että vaikka kakarana olisi täysin neulontataidoton, voi aikuisiällä silti näyttää käsityöopettajalle pitkää nenää!
   Mukavaa neulontakesää ja tervetuloa blogin äärelle :)

   Poista